ไร่สิงห์ปาร์ค เชียงราย

ไร่สิงห์ปาร์ค เชียงรายไร่สิงห์ปาร์ค เชียงราย

ไร่สิงห์ปาร์ค เชียงราย หรือ ที่รู้จักกันในชื่อ ไร่บุญรอด  คือ จุดหมายปลายทางยอดฮิต ที่เรามิควรพลาด ซึ่งหากมาเที่ยวในช่วงใกล้สู่ฤดูหนาวในช่วงเดือน พฤศจิกายนถึงเดือนกุมภาพันธ์เป็นฤดูที่ไร่บุญรอดน่าเที่ยวมากเพราะที่ไร่จะเต็มไปด้วยดอกไม้เมืองหนาวกำลังเบ่งบาน

โดยเฉพาะทุกดอกคอสมอสหลากสีสันที่แข่งกันบานอวดโฉมกลางทุ่งกว้างให้เราได้ถ่ายภาพสวยๆ พร้อมจุดแวะแต่ละจุดภายในไร่ที่จะทำให้เราเพลิดเพลินไม่ว่าจะเป็นนั่งรถรางชมบรรยากาศโดยรวมเห็นวิวไร่ชากว้างไกล ให้อาหารยีราฟและม้าลาย รวมถึงกิจกรรมตื่นเต้นเร้าใจอย่าง  Zip Line หรือโหนตัวผ่านไร่ชา  ไร่บุญรอดเป็นสถานที่ท่องเที่ยวที่จะให้แวะกี่ครั้งก็ไม่รู้สึกเบื่อเพราะแต่ละปีการจัดสวนก็จะมีดอกไม้ให้เราชมแตกต่างกันไป

การเดินทางมายัง ไร่สิงห์ปาร์ค เชียงราย ใช้เส้นทางเดียวกับวัดร่องขุ่น เมื่อผ่านวัดมาแล้วขับรถไปอีก 7 กิโลเมตร ก็จะถึงไร่บุญรอด ไม่มีรถสาธารณะวิ่งผ่านต้องเหมารถสองแถวจากตัวเมืองเชียงรายเข้ามา มาถึงด้านหน้าเราจะเห็นรูปปั้นสิงห์ตั้งโดดเด่นอยู่หน้าไร่ จากนั้นเข้าไปยังลานจอดรถและซื้อบัตรเข้าชมไร่

โดยการท่องเที่ยวฟาร์มทัวร์ภายในไร่บุญรอดต้องใช้บริการรถราง (shutter bus) ซึ่งทางไร่ได้จัดเตรียมไว้โดยรถจะออกทุก 15 นาที จุดแวะมีทั้งหมด 4 จุด จุดแรกคือทุ่งดอกคอสมอส

จุดที่ 2 คือ ให้อาหารยีราฟและม้าลาย จุดที่ 3 คือ ศูนย์กีฬาและสันทนาการ หรือบ้านแดงจุดนี้เป็นจุดเช่าจักรยานและกิจกรรม zip line ufabetและจุดที่ 4 คือ จุดชมวิวไร่ชา 360 และร้านอาหารภูภิรมย์

โดยคิดค่าบริการราคาคนละ 50 บาท สามารถซื้อบัตรได้ที่จุดประชาสัมพันธ์ด้านหน้า หางบัตรสามารถไปแลกเครื่องดื่มภายในฟาร์มตรงจุดที่ 2 ได้  สำหรับตารางรถรางดูได้ตามภาพค่ะ  หากมาทันรอบใดและรอบนั้นยังไม่เต็มก็สามารถนั่งรถรางเข้าไปได้เลย

แต่ถ้ามาในช่วงฤดูการท่องเที่ยวอย่างเช่นฤดูหนาวแนะนำว่าควรมาก่อนล่วงหน้า เพราะแต่ละรอบจะเต็มเร็วมาก บางครั้งมาถึง 9 โมง อาจได้นั่งรถรางรอบ 11 โมง หรือไม่ก็ช่วงบ่ายไปเลย หากมาช่วงบ่ายรถในแต่ละรอบก็อาจจะเต็มแล้วก็ได้ไม่สามารถใช้บริการรถรางเข้าไปได้ในบางจุด อาจต้องใช้วิธีเช่าจักรยานของทางไร่เข้าไปแทน  อย่างเราเองมาถึงเวลา 8 .30 น. แต่ได้เข้าชมรอบ 9.15 เพราะรอบก่อนหน้านั้นเต็มแล้ว

ระหว่างรอรถออก ก็มาเดินเล่นถ่ายภาพด้านหน้าซึ่งเป็นส่วนของร้านกาแฟและร้านขายของที่ระลึกและส่วนของร้านแนะนำผลิตภัณฑ์ ซึ่งจะแนะนำผลิตภัณฑ์ต่างๆของไร่บุญรอด โดยเฉพาะผลิตภัณฑ์จากชาซึ่งมีจุดให้ชิมชาด้วย

Rai Boon RodSing Park Chiang Rai or Rai Boon Rod

Sing Park Chiang Rai or Rai Boon Rod is a popular destination. That we should not miss Which if traveling in the near winter during the month November to February

is the season when Boonraw farm is very attractive because the farm is full of winter flowers blooming.

Rai Boon Rod

Especially all the colorful cosmos flowers that compete in bloom show off the middle of the field for us to take beautiful pictures.

Along with each stop within the farm that will make us enjoy, whether it is a tram ride to see the overall atmosphere and see the vast tea plantation.

Feed the giraffe and the zebra. Including exciting activities such as Zip Line or hung

over the tea plantation Boon Rawd Farm is a tourist destination that you can stop by, and you won’t feel bored

because each year the garden will have different flowers for us to see.

Sing Park Chiang Rai

Getting to Boon Raw Farm is the same route as Wat Rong Khun. After passing the temple, drive for another 7 kilometers to reach Boon Rawd Farm.

There are no public buses running through, must hire a minibus from Chiang Rai city to enter. Arriving in front, we will see a lion statue standing in front of the farm. Then enter the parking lot and buy tickets for the farm.

By touring the farm, touring inside the Boonraw farm, you need to use the shuttle bus service

(shutter bus) which the farm has provided by the car leaving every 15 minutes.

There are 4 stops in total, the first point is the Cosmos flower field, the second point is to Giraffe and zebra food. Point 3 is Sports and Recreation Center.

Or Baan Daeng, this point is a bicycle rental and zip line activity, and the fourth point

Is the viewpoint of 360

Is the viewpoint of 360 tea plantation and Phupirom restaurant.

The service charge is 50 baht per person. Tickets can be purchased at the front desk.

The tail of the card can exchange drinks in the farm at point 2 for the tram schedule, see the picture.

If you come in time for any round and that round is not full, you can take the tram straight in. But if you come during the high season such as winter, it is recommended that you come first.

Because each round will fill up very quickly Sometimes it arrives at 9 o’clock, maybe you can ride the tram around 11 o’clock or in the afternoon.

If you come in the afternoon, the cars in each round may already be full, and you cannot access the tram at some points.

May have to use the method of renting a bicycle from the farm instead For example, we arrive at 8:30 am

but have visited around 9.15 because the previous round was full.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked. *

Related articles